שאלה:
רוטב פיצה ביתי שהעגבניות שבו רוסקו ע"י בלנדר בשרי ויש בו חומרים חריפים, ומרחתי אותו היום על לחם ושמתי בטוסטר חלבי , האם יש בעיה בלאכול את הלחם הזה? ומה דין הסכין שמרחתי איתו את הרוטב על הלחם? ומה דין הטוסטר? ישר כח גדול
תשובה:
שלום וברכה
אם אני מבין נכון בתחילה רוסקו עגבניות לבד ורק אחר כך הוסיפו דברים חריפים, בזה אין בעיה גם אם הטחינה בבלנדר המשיכה, כיון שבשעה שנטחן המאכל, רובו לא היה חריף. רק אם טחנו בצל או שום לבד בבלנדר הבשרי ועירבבו בעגבניות, אז קיימת הבעיה של דבר חריף. ראה רמ”א יו”ד סי’ צו סעי’ ב.
יום נעים.