זמן אמירת מודה אני

שאלה:

שלום רב, לגבי אמירת מודה אני וגו', א. האם יש לומר לפני הקימה מן המיטה או שיש לקום ואז לומר? ב. במצב של נדודי שינה לפנות בוקר, זאת אומרת כשיש שינה לא סדירה מאחרי חצות הלילה ועד הבוקר המתבטאת בכמות משתנה של יקיצות באופן כזה שלא ברור לאחר איזו יקיצה אקום ולעיתים קמה להתפנות או לשתות מים ושבה לישון ולפעמים נרדמת שוב ולפעמים לא, איך עלי להחליט מתי לומר מודה אני? תודה

תשובה:

שלום וברכה

זמן אמירת המודה אני אינה מעכבת, וגם מי שאומר זאת כשקם יחד עם ברכות השחר זה גם בסדר. באופן כללי כשגומרים לישון ומחליטים שזהו… זה הזמן לומר.

שיתקבלו התפילות.