שבת – להחמיר לכתחילה כרבינו תם

שאלה:

שלום
מקובל לבני תורה בפרט ספרדים להחמיר כשיטת ר"ת, ונוהגים כן בתורת חומרא ולא כעקר הדין. והוקשה לי תמיד למה מחמירים גם בבין השמשות של ר"ת דלכאורה יש מקום גדול להקל בזמן זה.
אשמח אם יש לכם מקורות בענין זה.

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מדוע כה פשוט לך שבין השמשות כבר אין ענין להחמיר, הרי בין השמשות הוא ספק מן היום. ואין לומר שהוא בגדר ספק ספקא כמו שיש שרצו לומר, שכן כבר טענו כנגד זה רבים מפוסקי זמנינו שכיון שהם שני ספקות משם אחד, והספק היחיד כאן הוא האם זה יום או לילה, שני ספקות משם אחד אינם בגדר ספק ספקא.

שבת שלום.