אכל מאכל מתולע – האם מברך?

שאלה:

בס"ד
מי שאכל פרי והסתבר שהפרי היה מתולע ובעצם אכל איסור, האם צריך/רשאי לברך ברכה אחרונה?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה חייב לברך ברכה אחרונה. הדין של אין זה מברך אלא מנאץ, נאמר כשהמאכל עצמו אסור, כמו ערלה או שאר מאכלות אסורות, אבל כאשר המאכל עצמו מותר ויכול היה באופן עקרוני להברור את התולעים ולאוכלו במידה וזה אפשרי, ממילא מה שאכל יחד עם הפרי גם מאכל אסור זו לא סיבה לפטור מברכה.

בשורות טובות.