דיכדוך אחרי החתונה….

שאלה:

שלום אני נשוי מזה כשבועיים נושא הנידה וההרחקות גרם להגיע למצבי קניון לחוסר איזון לעצבות להרגשה של דכדוך אני מרגיש כאילו משהו פגום בקשר אני כל כך אוהב את אשתי אין שום טיעון שלא ניתן להפריך בהקשר רציונאלי של הנושא הזה מבחינתי אשתי לא מוכנה להקל עלי בשום דבר ואני חייב בהדרגתיות לשמור את המצווה על כל דקדוקיה זה עושה צרות ופוגע ביחס שלי לאשתי ובשלום בית מה ניתן לעשות האם במצב כזה שהאווירה ששוררת בבית כה לא נעימה עדין אין שום דבר ושום היתר אני באמת כאוב וחושש לביתי מה אפשר לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב! שתמיד תשרה השמחה והקירבה בביתכם!

ההרגשה שלך היא טבעית, וזה בסדר גמור, לא אחטא לאמת אם אומר לך שאחוז נכבד מהזוגות הצעירים הנישאים חווים את התחושה הזו. אינני איש מקצוע, אבל אם יורשה לי לנתח, אני לא בטוח שהבעיה היא עצם דיני נידה, שזה אמנם דבר שצריך להתרגל אליו, אבל אם מפנימים שמדובר בדיני מוחלטים של התורה ומקפידים על ההרחקות כמו שצריך ולא רק נמנעים מקיום יחסים, מתרגלים מאוד מהר. כמו שאדם מעשן כבד בשבת אינו מרגיש צורך בסיגריה, כך גם כאן אם מפנימים היטב את האיסור הצורך באותם ימים פוחת בהרבה, ובסך הכל נהנים לאורך זמן מהחידוש החודשי, זה מרענן את חיי הנישואין ושומר עליהם ברעננות הרבה שנים בעז"ה.

הדיכדוך אגב אינו דוקא בהקשר הזה, עצם קשר הנישואין כביכול יש בו משהו כובל, אתה פתאום מוצא את עצמך בבית 24 שעות עם אשה שאתה אוהב והכל אבל פתאום דין וחשבון וכל הזמן לדעת מה היא מרגישה ומה היא צריכה, ולמען ה' מה עם הפינה שלי?…. זה טבעי, וזה חולף ככל שהקשר נהיה טבעי וקרוב יותר. אתה מקשר את זה לחיי האישות משום שאתה מרגיש בתת מודע שזה היה מפצה אותך וגם קצת מאפשר לך לחוות את זה בצורה שיותר מתאימה לך כרגע, אבל לא זו סיבת הדיכדוך באמת. ילדים חושבים שהאהבה הפנימית והקשר הקרוב הוא בתחילת הדרך בעוד שאחר כך יש יובש, ההיפך הוא הנכון, אולי הסערה הריגושית של החידוש פוחתת, אבל הקשר נעשה פנימי עמוק ופתאום היא נכנסת להיות עצם מעצמך ובשר מבשרך והנוכחות שלך היא הטבעית בעיניך לגמרי לגמרי, ואז הלחץ נעלם והדיכדוך כמובן מתפוגג. היום אתה כל הזמן סביב זה ובאופן מלאכותי קצת, בהמשך מהר מאוד זה מתחיל להיות טבעי יותר ונינוח, ובעזרת ה' הכל יסתדר. במילים אחרות, לא קרה כלום, ככה זה, זה פשוט חלק מהענין…

הכי חשוב שתדע שהכל טבעי אצלכם, אלא שלא כולם מודים בכך ומספרים… לבנות חיים משותפים זה שוני גדול הקרבה וגם קצת לחץ, אבל זה שווה…

בהצלחה רבה!