עומק הקבר – המשך / נשיאת המת בידים

שאלה:

האם יש מקור שעומק הקבר היא לפי מידת גובהו של הנפטר
האם יש עניין ללוות את הנפטר ברגל כשהנפטר נישא על הידיים גם כשיש מרחק עד בית הקברות

תשובה:

שלום וברכה

במעבר יבוק כתב שהקבר יהיה כשיעור קומת איש – כמטר שבעים ס"מ, אבל כפי שכתבתי לך בתשובה הקודמת המנהג הוא 1.10-1.25 ס"מ, כפי שהבאתי לך מגשר החיים.

יש ענין לשאת את הנפטר בכתף, כמובא במעבר יבוק שפתי רננות פרק טו וכנשיאת המשכן, ולכל הפחות בידים, אבל מחמת הטורח הרב כבר נהגו הכל להסיעו ברכב [למעט גדולי ישראל ממש] ויש בכך גם מעלה שלא מעכבים את הקבורה.

יום טוב.