נענע שלא מגידול מיוחד

שאלה:

שלום לרבנים!רציתי לישאול אם מותר להשרות נענע שהיא לא של גוש קטיף במים עם מלח או בסבון ולשטוף טוב אחרי? ומה הדין אם טובלים במים רותחים כדי להכשיר ושוטף במים?תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין דרך למיטב ידיעתי לנקות ירקות עלים קטנים, ויש להמנע מלהשתמש במה שאינו גוש קטיף, אא"כ אתה פשוט מסנן את המשקה בבד צפוף.

הרחיצה במי סבון רק תעשה את התולעים רחוצות, אבל עדיין ישארו בסבך העלים…