טלויזיה בשבת

שאלה:

האם מותר לצפות בטלויזיה בשבת שדלוקה רק על תמונות שזזות באופן רצוף כל השבת רק על התמונות,או שאסור משום מראית עין?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה זה תמונות שזזות, אם יש מישהו באולפן או בכל מקום אחר שעושה פעולה אסורה כדי להפיק את מה שרואים יש בזה איסורגמור של הנאה ממעשה שבת, אבל גם אם אין כזה דבר [לא יתכן לפי דעתי], יש בזה את האיסור של אוושא מלתא המבואר בשו"ע בסי' רנב סעיף ג.