ספק מעשה שבת

שאלה:

מה הדין אם קניתי מוצר באינטרנט מחו"ל ואת המוצר העבירו לטיפול בשבת ע"י גויים אבל אני לא יודע אם בעלי החנות יהודים האם המוצר מותר לשימוש והאם מותר לקנות מהמקום הזה כשאני יודע שיכול להיות שיארזו את המוצר בשבת

תשובה:

שלום וברכה

מותר להשתמש במוצר, ומספק גם לא חייבים להמתין בכדי שיעשו [שגם זה כבר עבר נכון להיום – יום שני…].

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם יש דרך אחרת תמיד עדיף לחזק שומרי שבת, אבל אם אין דרך אחרת אין איסור, אלא שבמידת האפשר אם ניתן לכוין את הזמן כך שלא יהיה חשש כזה – עדיף.

  2. ומה הדין אם אפשר להשיג את זה יותר יקר במקום אחר וכן אם זה חנות בוודאי של גוים האם מותר לכתחילה ואז לא צריך לחשוש שיארזו בשבת