הופעה בעשרה בטבת

שאלה:

שלום,
בבית ספר בו לומדת הבת שלי, מתוכננת ליום עשרה בטבת הופעה, בה ישירו הבנות שירי רגש הקשורים לירושלים כדוגמת "רחם נא ה' אלוקינו..", וכן בליווי ריקוד, בעיני דברים אלו כלל לא מתאימים לי' בטבת, אף שמדובר על שירי רגש הקשורים לירושלים, מה דעתכם? האם זה מותר? האם יש למנויע את בתי מלהשתתף בכל הדברים הללו? (בתי מועמדת להיות "סולנית", היא למטה מגיל חינוך, בכיתה ד' אם זה משנה).

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאין כאן שום איסור אלא רק הרגשת הלב שלך והיא ילדה קטנה, חלילה למנוע ממנה לעשות זאת, להיפך, לעודד אותה ולשמח אותה שנבחרה לתפקיד, ובכלל מאוד לא טוב להעביר ביקורת על בית הספר בעיני הילדה, זה גורם לבעיות חינוכיות קשות ובהמשך חוסר קבלת מרות וחוסר כבוד מצידה כלפי בית הספר ויצא שכרו בהפסדו. אם בית הספר באופן כללי טוב בעיניך קבלי אותו כפי שהוא, ושהילדה תקבל מצידך גיבוי לפעולות בית הספר.

רוב נחת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. למה ברור שאין שום איסור? הרי בבה"ל בסימן תקנא מסתפק אם יש להחמיר בארבעת הצומות כדין תשעת הימים? ומסתמא גם אם אינו כתשעת הימים ממש עכ"פ לא גרע מימי בין המצרים או ספירת העומר שנהגו שלא לעשות דברים מעין אלו, לפי הידוע לי.