האם אפשר להשתתף בסיור חנוכיות ומישהו אחר ידליק עבורי?

שאלה:

בס"ד
שלום רב
מהו הזמן הרצוי להדלקת נרות חנוכה ? בשקיעה או בצאת הכוכבים ?
ברצוני להשתתף בסיור חנוכיות בבני ברק באחד מימי החנוכה. ככל הנראה נשתתף בהדלקת נרות חנוכה באחת המשפחות . באותו ערב לא אהיה בביתי ולא אצליח להדליק בזמן. האם זה בסדר ? ניתן להגיע הבייתה בלילה ולהדליק ? או שעדיף לוותר על הסיור ולהישאר כדי להדליק בזמן ?
חנוכה שמח !

תשובה:

שלום רב,

יש מהאשכנזים שמדליקים בשקיעת החמה, ויש בצאת הכוכבים. את יכולה להדליק בצאת הכוכבים.

לגבי הסיור שאמור להיות לך בימי החנוכה, את יכולה להשתתף בסיור, ותמני את אחד ההורים שלך שילדיק בבית בזמן ההדלקה.