השתתפות הורים בהוצאות נישואי הילדים

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
האם שילד מבקש מההורים כסף לחתונה שלו בטענה כי גם לאח שלו עזרו וכאילו הם מחויבים לתת גם לו האם אין בזה איסור של כבוד הורים וזלזלול בהם ?

תשובה:

שלום וברכה

זה בהחלט לא נכון לדרוש מההורים כסף, הם לא חייבים שום דבר, זה חייב להיות ברור לילד. אבל יחד עם זאת גם ההורים חייבים לנהוג בחכמה, להפלות בין ילדים זה דבר שגורם לקנאה ומירמור, אם אין אפשרות אז אין מה לעושת, אבל לכתחילה כדי לתכנן את הוצאות נישואי הילדים כך שיוכלו לסייע לכולם במידה שווה ובנפש חפצה, ולחוות יחד איתם מתוך קירבה ואהבה את הימים הגדולים של הקמת הבית החדש.

ערב טוב ומבורך.