הדבקה בשבת / קביעות סעודה על מה?

שאלה:

שלום

תחבושת עם יישור ברזל בכף יד:
1 על התחבושת הייתה חתיכה של דבק שנחלש ומדי פעם השתחררה ההדבקה בשבת
והוחזרה כדי שהתחבושת לא תשחרר, היה כאן איסור?
2 מתחת לתחבושת יש גזה שעוטפת את כף היד, והייתה מהודקת יתר על המידה, וגרמה לכאבים קשים בשבת
שלא היה נסבלים והיה חשש שתגרום נזק, לקחתי סכין וחתכתי ממנה חתיכה במקום הלוחץ, היה כאן איסור?

3 עד איזה זמן לפני כניסת שבת מותר לעשות קניות (דברים קטנים שחסרים לשבת ) בהנחה שיש חנויות פתוחות?

4 באיזה סוגי מזון אכילה של מעל 224 גרם מזונות מצריכה ברכת המזון, וצריך לנטול ידיים לפני ברכת המזון במקרה כזה ( כאשר בתחילת
האכילה לא נטל כי אכל מזונות)?
למשל בורגול מצריך ברכת המזון בכמות כזו?

5 מי שהכין תה לפני השבת ושם אותו בחוץ, מי שנוהג מידת חסידות, שימוש בכלי שלישי יצא לפי כל הדעות או מספיק כלי שני?
את התה צריך למזוג מעל המים החמים או שזה לא משנה?

6 מותר לעשות שימוש בכוסות קרטון בשבת ששותים משקה חם?

תודה שבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה

  1. הדבקה שנפתחה ונסגרה לפחות מ24 שעות, והיינו שגם עכשיו כאשר אתה מדביק לא תשאר 24 שעות, אין בזה איסור.
  2. לכאורה היה צריך לעשות על ידי גוי.
  3. אין להכנס לחנות בזמן שמחמת הקונים שם המוכר לא יספיק להגיע הביתה לפני שבת ולהתארגן, כיון שבכך מסייעים לדבר עבירה.
  4. קביעות סעודה שייך רק במאפים הנחשבים פת הבאה בכיסנין [ראה פרטי דין זה בסי' קסח סעי' ז] כמו עוגות ועוגיות, ולא בתבשילי דגן כמו פסטה או בורגול.
  5. אני מבין שאתה מתכוין לתמצית הנוזלית, מעיקר הדין מספיק לשים בכלי שני, כיון שאין צביעה באוכלים, להחמיר בצביעה באוכלים [ולכן לשים בכלי שלישי ועל זה את המים, זו אכן מידת חסידות.
  6. מותר.

ערב טוב