לתרומות לחץ כאן

כלים בשריים שנרחצו בספוג שיש בו שאריות חמאה

שאלה:

שלום רב,
כלים בשריים שנשטפו עם ספוג שניקו איתו לפני כן שיש שהיה מלא בחמאה (בטעות) וכמעט בוודאות לא נשטפו במים חמים וגם אם כן אז לא רותחים, מה דינם?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חשוב לציין שכדי להבליע לא צריך רותחים דוקא, מים 45 מעלות כבר נחשבים יד סולדת שמבליעים.

אבל כיון שיש ספק אם בכלל היו חמים, ויש בספוג הרבה סבון שפוגם את טעם החמאה, יש לסמוך להקל שהכלים אינם צריכים הכשרה, ולהשתמש בהם שימוש חם רק לאחר 24 שעות..

להבא יש לייחד ספוג מיוחד לחלבי וספוג לבשרי ולהקפיד לשמור על ההפרדה.

שבת שלום.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל