כלים בשריים שנרחצו בספוג שיש בו שאריות חמאה

שאלה:

שלום רב,
כלים בשריים שנשטפו עם ספוג שניקו איתו לפני כן שיש שהיה מלא בחמאה (בטעות) וכמעט בוודאות לא נשטפו במים חמים וגם אם כן אז לא רותחים, מה דינם?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חשוב לציין שכדי להבליע לא צריך רותחים דוקא, מים 45 מעלות כבר נחשבים יד סולדת שמבליעים.

אבל כיון שיש ספק אם בכלל היו חמים, ויש בספוג הרבה סבון שפוגם את טעם החמאה, יש לסמוך להקל שהכלים אינם צריכים הכשרה, ולהשתמש בהם שימוש חם רק לאחר 24 שעות..

להבא יש לייחד ספוג מיוחד לחלבי וספוג לבשרי ולהקפיד לשמור על ההפרדה.

שבת שלום.