לתרומות לחץ כאן

המתנה בין חלב לבשר ולהיפך

שאלה:

שלום,
רציתי לדעת – מדוע מותר לאכול בשר מיד אחרי חלב אך להפך יש צורך להמתין שש שעות?

תשובה:

שלום וברכה

בטור בית יוסף בסי' פט הביאו בזה שני טעמים מהראשונים: א. בשר נשאר בשיניים ולא חלב. ב. בשר שומני ונשאר בחיך. משום כך אגב החמירו בגבינות קשות שהכנתן 6 חודשים, שיש להמתין לאחר אכילתן 6 שעות, ומכאן הנדון הידוע בגבינות קשות בזמנינו שמחמת תהליכים מסוימים הכנתן מהירה אבל הן דומות לגבינות שבאופן טבעי הכנתן 6 חודשים, והארכנו בזה הרבה פעמים כאן באתר.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל