המתנה בין חלב לבשר ולהיפך

שאלה:

שלום,
רציתי לדעת – מדוע מותר לאכול בשר מיד אחרי חלב אך להפך יש צורך להמתין שש שעות?

תשובה:

שלום וברכה

בטור בית יוסף בסי' פט הביאו בזה שני טעמים מהראשונים: א. בשר נשאר בשיניים ולא חלב. ב. בשר שומני ונשאר בחיך. משום כך אגב החמירו בגבינות קשות שהכנתן 6 חודשים, שיש להמתין לאחר אכילתן 6 שעות, ומכאן הנדון הידוע בגבינות קשות בזמנינו שמחמת תהליכים מסוימים הכנתן מהירה אבל הן דומות לגבינות שבאופן טבעי הכנתן 6 חודשים, והארכנו בזה הרבה פעמים כאן באתר.