שחיה בבריכה לפני שחרית

שאלה:

האם מותר לשחות בבריכה (אין שם נשים) לפני התפילה אם התחלתי את השחייה לפני עלות השחר ואני ממשיך אותה אחרי?

תשובה:

שלום רב,

צריך להפסיק בעלות השחר משום שאסור לאדם להתעסק בצרכיו קודם שיתפלל.

ראה בשו"ע סי' פט סעי' ז': "מותר להסתפר ולכנס למרחץ סמוך לשחרית, שלא גזרו אלא סמוך למנחה שהוא דבר המצוי". אולם זה לגבי הגזירה שמא ימשך. אבל מצד איסור עשיית צריכך לפני התפילה ודאי אסור. ראה שם במשנה ברורה שהכוונה היא למי שמסתפר ומתרחץ לפני עלות השחר. לכן לפני עלות השחר מותר, ולאחר מכן אסור.

ואם התחלת קודם עלות השחר ראה שם סעי' ה' שאם התחיל קודם עלות השחר (לאכול) יש אומרים שחייב להפסיק מיד בעלות השחר ויש אומרים שיכול להמשיך. ובמשנה ברורה שם כתב בשם האחרונים שהעיקר כדעה הראשונה – שחייב להפסיק. בפרט אם התחלת חצי שעה לפני עלות השחר. ראה שם בביאור הלכה.