שאלות בדיני שבת

שאלה:

היי שלום

1. האם מותר בשבת לפתוח טיטול ששתי הצדדים שלו במקום שיש דבק נדבקו
כלומר 2 הסוגריים עם הדבק נדבקו אחד בשני
2. יש לי מחוץ לבית עץ זיתים תמיד יש זיתים על הריצפה האם מותר ללכת רגיל וכמעט בוודאות שיסחטו הזיתים
וכן יש זיתים או תאנים שנפלו מזמן ועל הריצפה זה נראה כמו כתם כזה כבר אין לזה צורת פרי האם מותר לדרוך על זה
3. לפעמים בתפילה אני נתקל בסידור חדש עם דפים דבוקים האם ניתן לפתוח את זה בשבת
4.וכן לפעמים בסידורים החדשים הם נסגרים האם מותר לפתוח ולהעביר את היד באמצע בחוזקה כדי שהספר לא ייסגר או לתפוס מ 2 הצדדים ולפתוח חזק
5. האם חייב ללכת לשמוע ספר תורה בשבת לרוב אני קם מאוחר ומתפלל בבית
6. האם מותר להשתמש במגבונים בשבת
7.האם מותר לשחק בקוביות ולבנות מגדלים עם תינוקת בת שנתיים בשבת
8.האם מותר לנקות דשא סינטטי בשבת
9.מה עושים במקרה שנפשך משקה או מים בשבת איך מייבשים מבלי לעבור על סחיטה
10.האם מותר לסמן לבת שלי בת השנתייים להדליק את המאוור בשבת שממש חם
11.האם מותר בשבת לשים מים על השיער ולסדר עם היד
12. כאשר מתקלחים מאוחר בערב שבת והניגוב לא הוריד את כול המים מהגוף
קצת לא נעים לי אבל אני קצת שעיר והשיעורת בגוף
מלאות מים כול פעולה שעושים כמו לשבת ללכת גורמת לסחיטת השיער האם זה מותר וכן להחליף חולצה בערך שעה או קצת יותר שעדיין הגוף רטוב האם זה מותר
13. האם מותר להשתמש בטרמוס בשבת כיוון שהוא מוסיף הבל למים ועל הפקק רואים כאלה עדים
אם מותר האם מותר להשתמש רגיל כלומר לפתוח ולסגור מבלי להתייחס למים על הפקק
14. האם מותר להשתמש בניילון נצמד בשבת כדי לעטוף אוכל האם יש בעיה בקריעת הניילון כי זה בא גליל של ניילון כמו שבטח הרב יודע
והאם יש חילוק בין אוכל חם וקר
וכן אם מותר לשים אוכל עטוף בניילון נצמד על הפלטה
במקרה שכבר עטפו האם מותר לקרוע את הניילון כדי לאכול

תשובה:

שלום וברכה

לאור ריבוי השאלות אענה בקצרה, איתך הסליחה.

  1. טיטול עם דבקיות, בשונה מסקוצ', יש להכין לפני שבת – לפתוח ולסגור שוב, ואז תוך 24 שעות מותר להשתמש. ממילא באופן הנ"ל גם מותר לפתוח.
  2. מותר.
  3. אם הבעיה שלא נחתכו לגמרי – אסור, אבל אם זה רק דבוק מעט מהחום של מכונת הדפוס – מותר.
  4. מותר.
  5. חלילה וחס לאחר תפילה בציבור ועוד בשבת בשביל לישון עוד קצת… לא מתאים לאדם רב פעלים כמוך… הנדון אם קריאת התורה היא חובת ציבור או חובה על כל יחיד הוא מחלוקת ראשונים, תראה בחיפוש באתר כמה תשובות בענין זה, אבל חלילה להקל, איזו צורה יש לשבת כזו בלי תפילה במנין בבוקר [מלבד השיטות שתפילה בציבור היא חובה גמורה וגם על כך יש הרבה תשובות כאן באתר].
  6. אנחנו מורים להחמיר בזה משום סוחט, ראה בענין זה הרבה תשובות באתר.
  7. מותר, רוב נחת.
  8. יש לאסור, לא גרע מלטאטא חצר שאינה מקורה שיש בכך איסור.
  9. מעט מים מותר לספוג בסמרטוט ריצפה, אין חשש סחיטה כי זה מועט, הרבה מים יש לגרוף במגב גומי שאינו סופג.
  10. חלילה, זה ספייה באיסור לצורך האב ויש בכך גם איסור של שביתת בנו.
  11. אסור.
  12. מותר.
  13. מותר.
  14. אסור לקרוע ניילון מגליל, מותר להניח מאכל עטוף על הפלטה, וכן מותר לקרוע את הניילון שעוטף את המאכל כדי להגיע למאכל.