בישל ביום ראשון של ראש השנה עבור היום השני – בדיעבד

שאלה:

בס"ד,
מה הדין לגבי תבשיל שבושל בשוגג ביום טוב ראשון על דעת להיאכל ביום השני של ראש השנה ?

תשובה:

שלום וברכה

מותר בדיעבד לאוכלו ביו השני.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק כה הערה צז לגבי הכנה משבת לחול במזיד שמותר בכהאי גוונא אפילו למכין עצמו, ובמוצאי שבת, וכל שכן בהכנה בין שני ימי ראש השנה שיש סוברים בדעת הרמב"ם שהקל בזה לכתחילה, ובכל מקרה הרי האיסור בישול מיום אחד לשני הוא רק דרבנן כיון שמן התורה יש "הואיל ומקלעי ליה אורחים".