צפייה בטלוויזיה בשבת

שאלה:

האם מותר ליהודי שומר שבת לצפות בטלוויזיה שהודלקה ע"י יהודי מחלל שבת (המחלל הדליק לצורך הנאת עצמו,ולא בשביל השומר)?

תשובה:

שלום וברכה

חלילה לצפות משתי סיבות: ראשית בנוגע לאיסור מעשה שבת, גם כשהיהודי עשה בשבילו אסור ליהנות בשבת, רק בגוי קיים החילוק הזה [וכן לגבי מוצאי שבת], אבל כאן יש עוד איסור של מעשה שבת, כיון שהשידור עצמו נעשה בחילול שבת, אסור ליהנות מהשידור גם אם יודלק על ידי גוי העושה לצורך עצמו, כיון שהשדרנים והטכנאים מחללים את השבת במעשה השידור.

בשורות טובות.