האם חייב לספר בשידוכים

שאלה:

שלום לרב. אחותי התחילה לצאת לשידוכים. בעבר היה לה ניתוח קטן בכליות שהצילה את הכליה וכעת הכל תקין רק זה שהכליה קצת פחות עובדת אבל הבדיקות נהדרות ואין שום בעיה גם לא מעקבים ולא כלום.. והרופא אמר שכליה אחת מושלמת ושניה קצת בעייתית ואין שום בעיה עד 120 אפילו לא להיות במעקב.. זה קרה בערך לפני 7-8 שנים.. שאלתי האם היא צריכה לספר את זה בשידוך? כי אנשים לא יודעים לפרש דברים וזה דבר מאד פשוט לעניות דעתי ויעשו מזה סיפור ויעשו אותה חולה… תודה לרב

תשובה:

שלום וברכה,

מום שאין הפרעה להולדה ולא הפרעה נפשית או ממונית, אין חובה לספר בשידוכים. ולכן אם יכולה לנהל חיים תקינים אין צורך לספר זאת כלל.

בהצלחה.

מקורות:

מומים שאין להם הפרעה לתיפקוד החיים לא חייבים לספר בשידוכים, אבל לגבי מומים אחרים נחלקו הפוסקים איזה מומים חייבים לגלות בשידוכים ואיזה מומים מותר להסתיר, וראה באורך בעלון המשפט גליון מספר 43 בפסקי דין של הגאון הרב יוסף פליישמן שליט"א.