אדם שאכל והקיא מברך ברכה אחרונה?

שאלה:

אדם שאכל לחם או כל דבר אחר בשיעור שמצריך ברכה אחרונה, והקיא – האם צריך לברך בכל זאת?
שאלה נוספת, אדם שאכל בשר והקיא האם צריך לחכות 6 שעות עד לאכילת מאכל חלבי?

תשובה:

שלום וברכה

אדם שאכל והקיא הכל, אינו מברך ברכה אחרונה, כן כתבו בנזירות שמשון סי' קפד, שו"ת תורה לשמה סי' קכה, שו"ת שבט הלוי ח"א סי' רח. ומכל מקום יש שכתבו, שכאשר לא הקיא הכל ועדיין הוא שבע מאכילתו יכול לברך.

בנוגע להמתנה 6 שעות אין מקום לשאלה. הטעם לחיוב ההמתנה יש שני אופנים בראשונים, הובאו בסי' פט בבית יוסף: יש שכתבו שהוא משום הבשר בין השיניים ויש שכתבו שהוא משום השומניות בחיך, שני הטעמים קיימים גם בהקאה. אין קשר בין הנושא של 6 שעות לעיכול.

ערב טוב ומבורך.