הילדים גדלים באוירה של מריבה בתוך המשפחה

שאלה:

שלום לכבוד הרב מדבר איש המשפחה שלי תמכה בנו במשך שנים ארוכות ומנגד הצד של האישה לא קיבל אותנו בצורה מכובדת היינו תמיד ה פחותים מסיבות לא היו מזמינים ומנגד הצד של הבעל היינו מקובלים אצלם מאוד. עברו כמה שנים ו התהפכו היוצרות היום יש נתק מצד משפחת הבעל ומצד האישה העניינים הסתדרו אבל עדיין יש דחיה מסויימת. העניין הוא כזה יש לנו ילדה נשואה חדשה שנה והייתה מריבה עם הצד של בעלה נאמרו מילים קשות. לבת שלנו ואנחנו תמיד דוחפים אותה שתילים עם המשפחה של הבעל למרות המילים הקשות האין זה מוסר כפול. אני בתור הבעל ממש מתבייש בכך אבל אין לי שליטה על כך לא שואלים אותי ואולי מתייעצים כדי לצאת ידי חובה.

תשובה:

שלום וברכה

ראה, אין ספק שהילדה נוהגת כפי שלמדה בבית… זו תופעה טבעית פשוטה, והייתי אומר אפילו, הכי צפויה שאפשר…

אין ספק שאתה צודק שחובה לעשות שלום בין חלקי המשפחה, זה המינימום שבורא העולם מצפה מאיתנו בימים אלו שאנחנו קרבים לבין המצרים [שלא לדבר אם ההורים בחיים שזו חובה דאורייתא של כיבוד אב ואם, וגם אם אינם חיים ודאי זה יעשה להם נחת רוח הכי גדולה בעולם העליון]. לגבי מערכת היחסים בינך לבין אשתך שאינה מאפשרת, זה נושא הרבה יותר מורכב, אתם חייבים להגיע לשיח מאוד מעמיק על הנושא הזה, תצביע בפניה על הנזק שכבר נגרם באופן ישיר מאוד על ידי ההנהגה שלכם לבת, ותסביר שאין ספק שהפגיעה הזו בנפש תכלול את כל הילדים מי יותר ומי פחות. ולמען העולם הזה של ילדיכם והעולם הבא של שניכם, יש לקום ולעשות מעשה. במקביל, אם יש קושי בבית, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.

ברכה ןהצלחה וכל הישועות!