הדלקת נרות שבת לאשה גרושה בבית אמה

שאלה:

שלום רב
נשאלתי באשה גרושה שעברה לגור עם האמא שלה שהיא אלמנה, וכהיום גרות ב' נשים אלה לבד. הדירה היא של האמא, אבל יש חדר מיוחד לבת. האם הבת יכולה להדליק נרות שבת בחדרה, או דינם כב' בעלי בתים שמשתתפים בהדלקה אחת

תשובה:

שלום וברכה

אם היא סמוכה על שולחן אמה, כלומר, האם מבשלת משלה והן אוכלות יחד, היא פטורה מלהדליק. כך מבואר במשנה ברורה בסי' רסג ס"ק לג. מסופקני גם על ההגדרה שיש לה חדר מיוחד, שהרי היא לא משלמת לאם על המגורים אצלה, ממילא גם אם באופן טבעי נתנו לה מקום קבוע להיות בו, אבל המקום לא מושכר לה כמו שהיה אצל אותם בחורים וכדומה שעליהם דיברו הפוסקים שם סעי' ז, אלא היא פשוט גרה אצלה כדרך בת אצל אמה, וכמו שכל ילדה ישנה בבית הוריה בחדר הבנות… זה שהיתה פעם נשואה חסר משמעות לגבי ענין זה. אמנם אם היא לא סמוכה על שולחן האם, אלא אדרבה, נניח היא זו שעובדת ומביאה פרנסה ומפרנסת את אמה, אזי בהחלט יש לחייבה לכל הפחות להשתתף בפרוטה, ובאופן זה גם תוכל להדליק בחדרה אם תרצה.

שבוע טוב ומבורך.