רחיצה בשבעה נקיים

שאלה:

לדעת הרב עובדיה זצל, האם מותר לאישה נידה לעשות שטיפה באותו מקום יום לפני ההפסק בטהרה? כמובן שאת ההפסק בטהרה היא תעשה בזמנו….

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה, בודאי מותר. גם לפני ההפסק נהגו אגב לרחוץ, אלא שלאחר מכן ממתינים רבע שעה [לכתחילה, ובדיעבד פחות] עד הבדיקה של ההפסק, כדי שהיא תהיה בעלת משמעות.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי מדוע הנושא בשאלה שונה לרחיצה בשבעה נקיים, בעוד ששאלתי על רחיצת אותו מקום לפני ספירת השבעה נקיים בזמן שהאישה עדייין לא החלה את הספירה… האם תשובה תקפה וניתן לרחוץ את אותו המקום בימים של הראייה ?