לחמניות שנאפו כשהן ממולאות בגבינה

שאלה:

שלום לרבנים אישתי הכינה לחג בצק של לחם רק לפני שהכניסה לתנור החליטה לשים מילוי גבינת זיתים בתוך ואפתה אני טענתי שזה מזונות כיון שזה פת הבאה בכיסנין מה הלכה אשמח למקורות (אני ספרדי) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש צדק בדבריך, שדבר ממולא, גם אם הוא ממולא בדבר שאינו מתוק עשוי להיות מזונות, אבל למעשה כאן השאלה קצת מורכבת ונראה שזה תלוי מה צורת המאפה ואופיו.

במשנה ברורה סוף סימן קסח כתב על פי דברי המגן אברהם, שעיסה הממולאת במינים אחרים [כמו פיצה שיש על גביה רסק עגבניות וגבינה וכו’] אזי, אם היא נאכלת בדרך כלל לשובע ברכתה המוציא ואם היא נאכלת לתענוג בלבד ברכתה מזונות [גם אם נילושה במים]. ואפילו אותה עיסה עצמה מצוי הדבר שכאשר עושים אותה עיסות קטנות ברכתה מזונות ובגדולות רגילים לאכול לשובע וברכתה המוציא.

לכן בכל מקרה של ספק כדאי לאכול בתוך סעודת פת.

חג שמח ושבת שלום.