מוזיקה אחרי ל"ג בעומר / תיקון חצות בל"ג בעומר

שאלה:

שלום לרבנים1 האם שייך לזכור צער השכינה בשבת? 2האם מפורש ברב עובדיה בענין היתר שירים בלג והלאה או רק מלד?.3האם יש תיקון חצות בלג בעומר?. 4ע"פ שוע סי רמ סע טו לא יבעול ביום שנכנס למרחץ אבל אם אני לא נעים ובכלל למה לא?.5האם גם עם רב גדול אמר משהו צריך לבדוק עם נכונ ואפשר לקבל ללא חשש לשון הרע? אשמח למקורות תודה רבה על הסבלנות!!

תשובה:

שלום וברכה

  1. תמיד זוכרים את צער השכינה אבל לא מביאים לביטוי במעשים, ולכן לא אומרים תיקון רחל ולא אומרים על נהרות בבל וכו'.
  2. לדעת הגר"ע יוסף אחרי ל"ד בעומר מותר מוזיקה, בל"ג בעומר מותר רק בשמחה על רבי שמעון. וכבר הסברנו כאן באתר בעבר, שאין כאן מחלוקת יסודית, אלא פשוט למנהג בני אשכנז שקיבלו על עצמם להמשיך באבלות מחמת גזירות תתנ"ו [ראה ט"ז סי' תצג] גם המוזיקה אסורה, אבל לבני ספרד היא מותרת.
  3. תיקון לאה בלבד.
  4. ברור שזה לא קשור למקלחת של זמנינו אלא בזמנם שהיו יושבים זמן רב כמו בסאונה והגוף היה נחלש מזה. חובה להתקלח לפני קיום מצות עונה.
  5. אם יש רב גדול שמדבר לשון הרע שלא לתועלת, הוא לא רב גדול… לא שמעתי לשון הרע מהגר"ח קנייבסקי שליט"א…

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לגבי שאלה 2 מה המקור שכך סובר רב עובדיה? ועוד מי מאחרוני זמנינו סובר על המשך האבילות אחר לג לעומר. לגבי השאלה האחרונה האם יש היתיחסות לזה בחפץ חיים שהתלמיד צריך לברר את ההלשון הרע עם אמיתי? תודה רבה

  2. יחוה דעת ח"ו סי' לד.
    מי שסובר שזה ממשיך הוא הגר"ש וואזנר בקובץ מבית לוי.
    התלמיד לא צריך לברר כלום גם אם זה אמיתי אסור לשמוע!

  3. ברגע שההיתר הוא רק בל"ד ברור שזה רק ביום, זה כלל יסודי בדין מקצת היום ככולו בכל דיני האבלות ומובא בפוסקים ללא חולק.

  4. תודה רבה אז העיד הרב אבוטבול חתנו של הרב שאמר שמותר שכיון שהותר לגמרי בליל לג נחמיר מליל לד רק בדברים המפורשים כגון חתונה…