שוכר שמעכב תשלום בגלל שיפוצים בשכור

שאלה:

אם סיכמו בין שוכר ומשכיר שהולכים לעשות איזה שיפוץ בדירה ועל תנאי זה הוא ממשיך השכירות והמשכיר באמצע לטפל בזה ובינתיים השוכר לא רוצה לשלם שכירות עד שיסודר כמדובר האם יש לו זכות לעכב תשלום ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני לא מבין מדוע יש לו פתחון פה לא לשלם אם סיכמו והסכימו שניהם על השיפוצים. מסתבר שיש לשוכר טענות אחרות שמעכב את תשלום השכירות, ועל כן יש לפנות לבי"ד כדי לשמוע את הצדדים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    אם אין לו סיבה מוצדקת לתפוס, אסור לו לתפוס. ובפרט בתשלום שכירות שיש הסוברים שהמעכב תשלום שכירות עובר באיסור בל תלין, ובימו תתן שכרו. [ראה שו"ע סימן שלט ס"א. וקצות ס"ק א וביאור הגר"א שם].
    בהצלחה.