להפחית דמי השכירות של שנה הבאה בגין בעיות בדירה

שאלה:

שלום אני שוכר דירה שבועיים לאחר שעברנו לדירה גילינו בעיית מים צהובים בכל הברזים בדירה והאמבטיה ביקשנו מבעלת הדירה לתקן את זה ואז התחילה מסכת מריחות חצי שנה אחרי באזור פורים נהיה לנו בחורף גם נזילה וכתם ענק בחדר שינה שיש בו מרפסת סגורה שכנראה לא אטומה טוב ביקשנו שוב לטפל בכל הדברים עד פסח ושוב התחילו מריחות ועד עכשיו לא תוקן כלום יש גם בעייה בקרמיקות באמבטיה שבעלי מקצוע אמרו שזה סכנה ויכול לקרוס בכל רגע כי זה חלול ולא בנוי טוב ואנחנו מקלחים תינוקת באמבטיה התרענו בפני בעלת הדירה שאם לא יתוקן אנחנו נתקן לבד ונקזז והיא כתבה לנו שאיזה מין דרך זאת וכו ונפגעה והחליטה שהיא מעבירה לאחיה את הטיפול בדירה לאחר שדיברנו איתו הוא הגיע פעם אחת ראה את הבעיות הודה בהם התחיל לטפל אבל לאט לאט וזה נמרח והוא רוצה לבדוק דבר דבר בנפרד וקודם הוא מנסה לבד לתקן ואם לא אז הוא יביא בעלי מקצוע לטפל ויבדוק מחירים וכמובן שוב להימרח מה אפשר לעשות בנידון יצוין שאנחנו חתומים לאופציה לעוד שנה שכירות ואנחנו רוצים לגור שם עוד שנה מאחר ולקח לנו המון זמן למצוא דירה סבירה אנחנו זוג צעיר וגם ככה זה עולה הרבה ולכן רוצים להמשיך שם בנוסף בחוזה לשנה נוספת יש אופציה למשכירה להעלות את השכר ב-100₪ האם אפשר להגיד לה שמאחר שכל כך הרבה זמן זה נמרח העוגמת נפש והפיצוי היא לא יכולה להעלות את שכר הדירה?

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין אין חובת המשכיר להפחית את דמי השכירות, ויכול לדרוש העלאה עבור שנה הבאה, ואתם תחליטו אם לצאת או להסכים לדרישתו.

אם אתם מרגישים מקופחים, זכותכם לבקש מהמשכיר טובה שלא יעלה את מחיר השכירות מאחר וקופחתם בשנה ראשונה של השכירות, והמשכיר יחליט האם להסכים לדרישתכם.

בהצלחה רבה.