מאכל שנחתך בסכין בשרי, שנתבשל בדגים

שאלה:

מי שחתך בצל בסכין בשרי (אינו בן יומו), והניח בצל זה בתוך מים ובישל דגים עמו (ולא היה ששים כנגד הבצל), האם אסור לאכול הדגים מפני סכנה (אכילת בשר ודגים יחד)?
האם זה בכלל ההיתר של הט"ז (סי' צ"ה ס"ק ג') שבשר שנתבשל בכלי של דגים בן יומו [או להיפך], שמותר, שגם כאן הבליעות היו בתוך סכין?

תשובה:

שלום וברכה,

כדבריך אין כל בעיה, לגבי בליעות לא הקפידו על ענין זה של בשר ודגים.

ערב טוב.