מקרה שאירע בשבת

שאלה:

בשבת האחרומה משיהי שהיא אחות בבי"ח באה אלינו לפני יציאתה למשמרת ושאלה אם יש לנו מטען ואמרה: "אני לוקחת מוקצה". ניסיתי להגיד שתקבע עם בעלה, אך אני חושבת שהיא הרגישה אותי כעליונית עליה, בסוף היא הוציאה מטען משקע (כשהיא עשתה זאת הסתתי את ראשי לכיוון השני). מה שחשבתי אחרי מעשה זה שהייתי אומרת לה: את לוקחת מוקצה? אבל זה בשקע. אולי זה היה מונע ממנה לעשות זאת. אני רוצה לשאול מה אני צריכה לעשות כרגע.

תשובה:

היא לבדה אחראית על מעשיה, כואב שכך עשתה אבל את לא צריכה להרגיש אשם.

יום טוב.