משחת שיניים \ רשימת הרב זריצקי תשע"ח

שאלה:

קיבלתי במייל רשימה של דברים אשר הרב זריצקי אומר עליהם כי אינם זקוקים לכשרות בפסח (הרשימה מעודכנת לתשע"ח ורק לה עפ"ל) ברשימה מצוי הערך "משחת שינים" כמוצר אשר אינו זקוק להכשר.

מחיפוש באתר מצאתי כי בתשובות נראה הצורך בהכשר לפסח.
א. האם מדובר בהטעיית הציבור וגם הרב זריצקי אינו סובר כך? (מצאתי כמה תשובות בהם אתם מביאים את דבריו ונראה שיש לכם קשר ישיר).

ב. מה עושים למעשה?

תודה

תשובה:

אין הטעייה חלילה. הרב זריצקי עונה את שורת הדין, וכן דעת האור לציון חלק ג שמשחת שיניים אין בה צורך בכשרות כיון שאין כוונה לאכילה ורק בטעות עלול להבלע ממנה, וממילא לא שייכת בה הסברא של "אחשביה" האמורה באכילת חמץ שאינו ראוי למאכל כלב. אבל מקובלנו מרבותינו שראוי מאוד להחמיר בכל מה שנכנס לפה בפסח שיהיה עם כשרות לפסח כיון שהדבר בנמצא.