צדקה או עזרה למשפחה

שאלה:

שלום רב
א. יש לאשתי בגדים שהיא לא משתמשת בהם, ויש לה אפשרות לתרום לגמ"ח בגדים שבד"כ זה נזקקים וכד'. מצד שני יש לה אפשרות לתת זה לקרובת משפחתי מדרגה ראשונה (בחורה רווקה שאין לה כסף עצמי) שיש להם בבית כסף (לא עשירים ולא עניים), אך ברור שלא מרשים לה תמיד לקנות בגדים וכד', ומאד תשמח בזה..

מה עדיף עניים או קרובי משפחה

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שעדיף לתת לאותה קרובת משפחה. בסופו של דבר היא נזקקת לבגדים, ומה יתן לה שיש להוריה כסף אם עדיין היא זקוקה להם ואין לה רשות לקנות לעצמה. כמו כן בגמ"ח בגדים לא ברור מה יקחו בסוף ומתי, וכאן היא יודעת בבירור מה הקרובה רוצה בדיוק, ואת השאר, מה שאין לה בזה צורך תתנו לגמ"ח הבגדים.