ירקות חתוכים בסכין של איסור

שאלה:

בס"ד

שלום הרב !
התארחתי אצל משפחה שלא שומרת תורה ומצוות כל כך.
והם הגישו לנו פירות וירקות. השתדלתי לאכול מה שלא נחתך עם סכין.
אך עלתה לי שאלה בנוגע לאכילת גזר שהם חתכו האם יש לו דין חמור יותר מבננה שהם חתכו, מכיוון שהגזר יותר דחוק ויש חשש שהאיסור יפלט לגזר (אם בכלל יש איסור בסכין)?
האם הייתי יכול לאכול בלי חשש את כל הירקות החתוכים, ואני יודע שהכל זה קר.

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לאכול פירות וירקות אלו אלא רק בדברים חריפים. הדין של דוחקא דסכינא נאמר בדבר חריף. ראה בהרחבה בשו"ע סי' צו.

יום נעים.