חימום מאכל במיקרוגל טרף / אבקת שום בלילה

שאלה:

בס"ד

שלום רב ,

רציתי לשאול במיקרוגל שמחממים בו לעיתים בשרי ולעיתים חלבי (ללא הכשרה) או כיסוי המאכלים, ייתכן וזה קורה גם בתוך מעת לעת לחימום הבשר.

שאלתי היא אם חיממו שום בתוך המיקרוגל הזה ואח"כ שמו שום זה בתוך
תבשיל כדגים או עוף וכו' האם מותר לאכול את הדגים או העוף?

נ.ב.- עוד ברצוני לשאול מה הדין של אבקת שום ואבקת בצל הם יש בהם
משום שום/בצל קלופים שעבר עליהם הלילה? וכן האם יש לחשוש היום לשום או בצל קלופים?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

מה שמחממים בצורה כזו במיקרוגל הזה הוא בחזקת טרף ואם עירבו אותו בתבשיל אחר הוא אסור באכילה.

בנוגע לאבקת שום, אינני יודע כיצד מערכות הכשרות מסתדרות עם הבעיה הזו, אני מניח שהם כותשים יחד עם השום גם קצת קליפות, וזאת על פי מה שכתבו אחרונים [ראה הגהות יעב”ץ נדה יז א וערוך לנר שם] שכאשר נותנים מקליפות בתוך הבצל או השום מותר להלינם בלילה. לכן כדאי מאוד לרכוש רק ממערכות כשרות מהודרות.