הגרלות לעמותות חסד מכספי מעשר

שאלה:

בס"ד

שלום הרב,

איך אפשר להשתתף בהגרלה סינית דרך עמותה של צדקה/ ישיבה ובמידה של זכיה אפשרות להשתמש בפרס ללא בעיה הלכתית כלשהי בשימוש הפרס לפי רוב/כל הפוסקים?
מה לכוון בהשתתפות? האם כשמתן הצדקה להשתתפות יהיה מהחומש ולא מהמעשר זה קל יותר? אם ההשתתפות תהיה מחוץ לחומש זה יהיה קל יותר?

האם לדעת האוסרים הגרלה בלוטו האם יהיה מותר לתרום את כל כסף הזכייה לצדקה ולהשתמש בקבלה של הצדקה לצורך החזר מס ולהשתמש בכסף לצורך עצמי או שגם החזר המס לא שייך לאדם הזוכה.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שבדרך כלל מדובר בהגרלות שלא היית משתתף בהן לולי המצוה, ועיקר הכוונה היא למצוה, אין בזה חשש של משחק בקוביה, ומותר גם לתת מכספי מעשר לפי הערך שלא היית נותן לולי שזו צדקה [את השקלים הבודדים שהיית מוכן לתת להגרלה כזו בלי שהיא צדקה, אותם אין לתת ממעשרות]. ההגרלה כאן היא רק דירבון לתרום ולא מעבר לכך.

בהצלחה