בונה וסותר בכלים – המשך

שאלה:

למדתי חלק מהלכות בונה וסותר בכלים* ואני חייב לדעת אם הבנתי : הבנתי שחיבור רפוי מותר וחיבור חזק אסור(לקיום ארוך אסור מהתורה ולזמן קצר מדרבנן), אמנם כלי שרגילים לחברו בחוזק אסור לחברו אפילו ברפיון , כי יש חשש שיבוא לחבר בחוזק.
בנוסף , אפילו חיבור חזק שהדרך לפרקו תוך פחות מיום שהוא לזמן קצר כל כך מותר לחברו ולפרקו כמו לגו., האם הבנתי נכון?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי זה נכון. ספציפית לגבי לגו השבתי לך יותר מפורט בבוקר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כתוב בפניני הלכה :”ונראה שהחילוק האמיתי אינו בעצמת ההידוק (רפוי, מהודק ותקוע), אלא אם החיבור ארעי או קבוע. שכן בכלים יש קולא, שהואיל ואינם קבועים כל כך כמו בית, כאשר מתקינים אותם דרך ארעי, אין בדבר איסור. והדבר תלוי בכמה גורמים, שאם נדרשת אומנות, בוודאי הוא קבוע. וכן אם יחזיק מעמד זמן רב, בוודאי הוא קבוע. ואם לא יחזיק מעמד זמן רב ואין צריך לכך אומנות, מותר, *ואין זה משנה אם הפרקים ינודו או לא.”
    לפי זה תקיעה מותרת כדרך ארעי שאין בזה אומנות וזה לא לאורך זמן?