הנחת דלת הזזה על המסילה בשבת

שאלה:

דלת הזזה יצאה בשבת רק מהחלק התחתון לא לגמרי אם ניתן להחזירה למסלול

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מחמת שיצאה לא ניתן להשתמש בה או קשה להשתמש בה, יש בזה משום איסור בונה.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק ח סעי' ג ובהערה שם, שבבנין בקרקע אסרה תורה אפילו בנין כל שהוא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    היה ניתן להשתמש בדלת בקלות מכיוון למעלה היא מחוברת חזק ורק למטה היה צריך להשיבה למסלול שגם הוא לא לאורך כל הדלת רק בגודל של כ-3 ס"מ