פתיחת קופסאות לוק בשבת / בשר בחלב בכיריים

שאלה:

לכבוד הרב 1 ישנן קופסאות של לוק אנד לוק (ודומיהם)האם בשבת מותר להשתמש בקופסא (לסגור ולפתוח את הנעילות שיש מ-4 הצדדים של הקופסא)? 2 הכיריים שנשפך עליהם דברים רבים: בשר, חלב וכו', על אף שהם נקיים. האם ששמים עליהם סיר חלבי או סיר בשרי, אני שוטף את החלבי עם סקווטש חלבי והבשרי עם סקווטש בשרי, זה לא בעייתי כאשר הסיר היה למעשה (התחתית שלו) במקום שהוא מעורב בבשר/חלב כמו הכריים? 3 בשבת מותר להשתמש בסל (אם זה סל שמכיל פירות וכו' או זה זה סל שמכיל כביסה מלוכלכת)? 4 גבינה בהשגחה של מהדרין חייבת להיחתך בציוד מהדרין? 5 ובאופן כללי האם גבינה של וועדת מהדרין תנובה נחשבת למהדרין? תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. אין כל בעיה לפתוח ולסגור קופסאות אלו בשבת, לדעת הגר"ז משום שרגילים לפתוח ולסגור באותו היום, ולדעת החזון איש, משום שהפתיחה והסגירה היא שימוש ולא בנין, ראה בהרחבה בכל זה לכל אורך פרק ח בס' ארחות שבת בהרבה דוגמאות.

2. אין בעיה, כיון שאין כל ממשות על תחתית הסיר והכל שרוף, מה שכן יש להקפיד אם זה מצב הכיריים, שהסיר יהיה בתחתיתו יבש לגמרי כשמניחים אותו על הגז, כי אם יש לחות הבליעה האסורה נכנסת בסיר.

3. אם אין שם דבר מוקצה למה שיהיה אסור?

4. דבר קר אינו בולע מכלי. רק חום מעביר טעם.

5. אני אוכל בביתי מוועדת מהדרין של תנובה.