בנין ארעי בכלים – המשך

שאלה:

שלום, כידוע חיבור שהוא ארעי בכלים* מותר בשבת , מה נחשב ארעי ?(חוזק,זמן החיבור בדעתו של האדם, האומנות שבזה)

תשובה:

שלום וברכה

כפי שכבר התכתבנו היום יש שני מרכיבים בפוסקים בענין זה, יש את הנושא של רפוי ובחוזק, וגם בחוזק כמו בכלים הנסגרים על ידי הברגה יש שחילקו שאם הוא דבר שעתיד לפתוח ולסגור בו ביום מטבע ברייתו, אין איסור, וציינו בזה לדברי השו"ע הרב ומה שהובא בזה במשנה ברורה בתחילת סי' שיד.