משענת שמתפרקת בקלות בשבת

ידוע לי שלפי הגר"ז כלי שדרכו לפרק ולהרכיב תדיר אין בו בעיה של תוקע (והחזו"א חולק).
שאלתי היא לגבי כסא של תינוק שחלק ממנו מתפרק תדיר אבל לא בגלל שלשם זה הוא מיועד, אלא משום שהתינוק (בן שנה) מפרק את אותו חלק כל הזמן ואנחנו כל פעם מחזירים אותו, וזה קורה הרבה מאד. האם בשבת זה מותר לפי הגר"ז? מדובר במשענת של הכסא.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע אם יש כאן את הקולא של הגר"ז, אבל אני נוטה לחשוב שאם תינוק כה קטן מפרק זאת כה בקלות, מדובר בדבר רפוי מאוד שלא ניתן לתקוע אותו, שגם בזה אין חשש בונה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוא לא מפרק את זה בידיים, אלא נשען בחוזקה אם הוא מתעצבן על מי שמאכיל אותו או אם נמאס לו לאכול. האם זה משנה את הדין?