החזירו לי בטעות קנס ששילמתי

שאלה:

שלום, אני גר בארה"ב ולפני כמה שבועות קיבלתי קנס חניה מהעיריה על שחניתי במקום אסור, שילמתי את זה ואחר כמה שבועות קיבלתי בדואר צ'יק מהעיריה בסכום של הקנס, לאחר זמן נתברר שהיה איזה טעות בהמערכת והפסידו כמה מיליונים דולרים שבטעות שלחו בחזרה כמה וכמה מהקנסות. עכשיו אני רוצה לדעת אם מותר לי להפקיד את הציק בחשבון הבנק שלי והאם זה בגדר טעות עכום או לא. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להפקיד את הצי'ק בחשבון שלך, ואינך צריך להשיב לגוי, ונחשב טעות גוי שטעה מעצמו שאין חייב להשיב. ואין כאן סרך גזל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    לא נחשב גזל, א' יש שיטות שצ'יק כגבוי. [קצת קשה לומר כך] ב' הגוי שלח אותו שיקח מעות מחשבון הבנק, לא נחשב גזל עכום אלא טעות עכום. וראה בנתיבות סימן קצד שהביא בשם הב"ש שטעות הגוי בפקדון מותרת, היות ולא בא לידו באיסור. מבואר שרק אם חוטף מגוי אסור, אבל אם הגוי נותן לו בטעות אין איסור.
    בהצלחה.