גזל גוי

שאלה:

לפני 10 שנים אדם נכנס לרכבת בארצות הברית בלי לשלם. היום חזר בתשובה. מה צריך לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לגזול את הגוי, ולכן אסור לעלות לרכבת של גויים ללא תשלום. בדיעבד שעבר וגזל ועתה חוזר בתשובה, אין חובת השבה בגזל הגוי. ולכן אינו חייב להשיב את הגזל, אמנם יש לקבל שמכאן והילך לא יחזור על מעשייו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שמח סעיף ב. ונתיבות ס"ק א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב. האם יש חילוק בין אשכנזים לספרדים?
    כי מה שהבנתי שלפי הרמב״ם צריך להשיב גזל הגוי (כך ראיתי שענו רבנים ספרדים כאשר שאלו אותם)
    תודה רבה !

  2. לדעת הרמב"ם גם בגזך הגוי יש חובת השבה, וכן נראה מדברי השו"ע סימן שמח. אולם דעת היראים שבגוי אין חובת השבה ויכול לומר קי"ל שפטור.