עירוב תבשילין עבור בן נשוי המתארח אצל הוריו

שאלה:

לענין עירוב תבשלין מצאתי בדרשו (סי' תקכז אות 66) בשם ר"נ קרליץ שבן נשוי המתארח אצל אביו או חמיו אע"פ שסומך ביו"ט על שולחנו אינו יוצא בע"ת של בעה"ב וצריך לערב לעצמו או יזכה חלק בע"ת של אביו וחמיו

א) אם בעי הבעל הבית ב' בזיתים להתבשיל?
ב) אם אמרינן בכ"ג אשתו נטפלת לבעלה ואת"ל אמרינן אשתו כגופו מה הדין בבניו דאולי אינן נגררין אחריו אלא בביתו ?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך להוסיף על התבשיל, המנהג הרי הוא שהרב מזכה חלק בעירוב לכל בני העיר, ובודאי אינו נותן כזית כנגד כל אחד מהם….

האשה ודאי נטפלת לבעלה וגם שאר בני ביתו, הדיון הוא רק על בן נשוי הבא כאורח. ראה משנה ברורה סי' תקכז ס"ק נו. ועל בן נשוי ראה אשל אברהם בוטשטאש סעי' ז שם שדן לחייבו בעירוב נפרד.