הכשרת מיקסר

שאלה:

שלום. מעבד מזון מזכוכית שסכיניו ממתכת, והוא בשרי, כיצד, אם בכלל, ניתן להכשירו? יצויין שלא ידוע מי ואיך השתמשו בו, רק כתוב עליו שהוא בשרי (ייתכן שהשתמשו בו גם לירקות חריפים).

תשובה:

שלום וברכה

ניתן להכשיר על ידי הגעלה, הן של הקערת זכוכית הן של הסכינים. הגוף עצמו אינו צריך הכשרה. ואף שנהגו בני אשכנז שלא להעביר כלי מבשרי לחלבי, כאן שכפי שאני מבין ממך כבר שנה שלמה לא היה בשימוש בשרי, יש להקל.

מקורות:

אה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט. כמו כן הקל המהרש”ם שם, במידה והכלי יוחד זמן מסויים לשימוש פרווה להגעיל אותו לאחר מכן לשימוש חלבי.