טריכוטילומניה – תלישת שיער בשבת

שאלה:

לגבי הפרעה הנקראת טריכוטילומניה ומפורטת בקישור הבא:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%98%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94
ברצוני לדעת האם יש איסור תורה לחלוך שערות בפה בשבת בעזרת השיניים, וכן שערות תלושות כבר.
אשמח לתשובה עניינית.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש איסור גמור לתלוש שערות בשבת, כמבואר בשו"ע בסי' שמ סעיף א שיש בכך איסור של מלאכת גוזז, ובשתי שערות כבר עובר באיסור תורה, וראה שם בביאור הלכה שבשעה אחת עובר גם כן משום שחצי שיעור אסור מהתורה. ואפילו תלש בשיניו עובר בלאו זה, ולאו דוקא בכלי כמבואר שם.

כמובן אם מדובר במשהו שאינו נשלט, צריך לדון אם זה מוגדר ממש כאונס או לא, אך זה כבר שאלה אחרת שתלויה בכל אדם לפי ענינו.

רפואה שלמה ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אם מדובר בשערה מחוברת זה נקרא לתלוש, אין הבדל בין תלישה שערה מהשורש לחיתוך שערה. אם מדובר בשערה תלושה זה איסור דרבנן של מוקצה.

  2. שלום כבוד הרב
    מה שהבאור הלכה מתייחס לשערה אחת מדובר על איסור תורה, זה רק לתלישה על ידי כלי. תלישה בשיניים נראה שאסור מדרבנן. רק לשם הדיוק