טיטול מכנסיים בשבת

שאלה:

שלום רב,
קיימים בשוק טיטולי מכנסים לתינוק, דרך הפשטתם ע'י קריעה של הבד ניר בצדדים. כיצד יהיה השימוש בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אכן אסור להשתמש בהם בשבת. גם קריעה של קלקול אסורה בשבת מדרבנן.

בשבת תשתמשו בטיטול רגיל עם סקוצ'.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. בקריעת מעטפה נסתפק הביאור הלכה הרבה בסי' שמ, ויש להחמיר. ב. כאן הקריעה אינה בשביל להוציא את התוכן כמו בקילוף פירות, אלא זה בגדר נקיון וכדומה, אינני יודע לתת הגדרה מדוייקת, אבל לא קילוף.