הבעל רוצה שאשתו הגיורת תנתק את קשריה עם משפחתה

שאלה:

שלום הרב
אני גיורת כיום אני נשואה עם שני ילדים ברוך השם
כל תהליך הגיור התחיל כאשר הייתי בכיתה ה' אמא שלי התחילה בתהליך והכניסה אותי לבית ספר ממלכתי דתי ואז אחרי שנה בערך קרתה לה תאונה קשה שבה היא שברה את הגב והפסיקה בתהליך
אצלי כל עניין הדת נשאר מושרש בתוכי כאשר הגעתי לגיל 16 סיימתי אותו לבד מרצוני חזו ב לי לציין שאימי תמכה בי לאורך כל הדרך ממש בפרטים הכי קטנים עם זה עיניין המטבח שהכשרתי ועד למוצרים שהיא הייתה קונה לי בכשרויות הכי גבוהות ובגדים צנועים והחתונה בהפרדה שהיא נאלצה לקבל הכל היא קיבלה בהבנה ותמכה לעולם היא לא הלכה נגד אמונתי, עכשיו אחרי שלוש שנות נישואי אני עוברת ניסיון מאוד קשה עם בעלי , בעלי החליט היום שהוא מציב לי אולטימטום שזה או הוא ולנתק לגמרי את הקשר אם אימי או שהוא עוזב אותי, למה הוא החליט ככה בגלל שהוא טוען שלכאורה הוא לא חושב עליי דברים טובים הוא לא סומך עליי הוא טוען שכאשר אני מתקרבת לאמא שלי הוא מתרחק ממני ועוד הפעם ממש חשוב לי לציין שלעולם אמא שלי לא התנגדה לאמונה שלי ולכל המצוות שאני מקיימת אפילו שאנחנו באים לבקרה פעם בשבוע בשבת לפחות משעה היא מכבדת אותנו בכל המובנים
אני ממש חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות

תשובה:

שבוע טוב,

ממש קשה לשמעו דברים כאלה, אני גם חושש שהוא עלול לעבור על איסור דאורייתא של לא תנו את הגר שהחמירה בו התורה יותר מסתם אדם שאסור להציק לו.

לעניות דעתי את צריכה לשבת איתו ברוגע ולהסביר לו שבמצב כזה את ממש לא עוזבת את אמך, זה גם קשר רגשי שעליו לכבד, ובנוסף גם חובה גמורה, הגר חייב בכבוד הוריו כדי שלא יאמרו מאחר שהוא התגייר הוא מפסיק לכבד את הוריו. ואם יש לבעלך בעיה עם הקשר שלך עם אמך, תציעי לו ללכת ביחד לאדם שלישי שייעץ לכם מה לעשות. אבל סתם כך בלי שמישהו אחר נכנס לעניין בשום אל תנתקי את הקשר עם אמך.

בהצלחה ורוב נחת מהילדים!