הנחת תפילין לאחר השתלת שיער

שאלה:

אני עומד לעבור השתלת שיער באזור בו מניחים תפילין ולא אוכל להניח במקום זה את התפילין של ראש, מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל היתר לאדם להביא עצמו לביטול מצות תפילין, הדבר היחיד שניתן להציע הוא לעשות זאת בשלבים, מקום הנחת התפילין הוא די גדול, ממקום שהראש מתחיל להשתפע אחרי הקדקוד, ועד סוף מקום צמיחת השיער, כמו כן יש תפילין מאוד קטנות [ניתן לשאול מאחר שיש לו כאלו], כך שאפשר בתחילה להשתיל במקום אחד ואחר כך במקום אחר, אך לא לבטל את המצוה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אין בעיה, אבל גבר אמיתי הוא מי שעושה זאת בלי להפסיד תפילין אפילו יום אחד! שום דבר לא שווה אם מפסידים מצוות דאורייתא.

  2. יש לקבוע את מועד ההשתלה לימי חול המועד שבהם אין מניחים תפילין, ולקבוע זאת כך שכאשר יעבור המועד יוכל להניח התפילין של ראש.