הרגישה זיבת דבר לח בחוץ האם צריכה לבדוק?

שאלה:

שלום הרב!
אשתי אחרי לידה, עכשיו אחרי הטבילה, אם היא מרגישה שיוצא לה משהו האם היא צריכה לבדוק שזה דם? או שהיא לא צריכה להיסתכל ולכן יש לה בגד ציבעוני?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם היא רגילה במראות טהורים לעיתים, אין חיוב לבדוק, אבל אם היא יודעת שמראות כאלו הם דם, ודאי עליה לבדוק שהרי היא יודעת שיצא ואינה יכולה לתלותו בשום דבר כיון שהיא יודעת שיצא מרחמה. אא"כ יש לה עדיין פצע באותו מקום שתוכל לתלות בו. וראה עוד בפתחי תשובה תחילת סי' קצ לגבי הרגשת זיבת דבר לח שאינה מוציאה אשה מחזקתה, אלא אם ראתה דם, שתולה שיצא בהרגשה [וכאן הדין קל יותר כיון שלדעת הרבה פוסקים זיבת דבר לח הוא גם הרגשה פנימית ולא חיצונית ממש כפי שמצוי היום].