מעשה שבת/תה בשבת

שאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים שליט"א

ישנו יהודי אחד שיש לו כמו חברת טלוויזיה (משהו שאנחנו צריכים לעבודה אבל זה לא קריטי) באמריקה הוא בעצמו שדרן שם, האם מותר לנו לראות מה שהוא משדר בשבת שלו בזמן שפה זה מוצ"ש (הרי הוא משדר את זה בכל מקרה)?
הוא גם מקליט את השידורים האם מותר לראות את ההקלטות הללו (יהיה מותר לנו לראות הקלוטות שהוא הקליט השבת אחרי הזמן שלוקח ליצור אותם אע"פ שעצלו זה שבת)? כלומר האם האיסור להנות ממעשה שבת הוא לפי השבת שלנו או שלו?
האם יש הבדל בין יו"ט לשבת?
אם זה חברה של גוים באמריקה ולא ידוע לנו אם עובד שם יהודי או לא אך יתכן שכן מה יהיה הדין?
משהו אמר לי שהיום התהליך של יצור התה ישתנה היום מיבשים את התה התנורים לכן מאחר שהוא מבושל לא צריך להכין תמצית מראש אלה מספיק כלי שני אני אמרתי שיכול להיות שלנו האשכנזים זה לא ישנה כי יש בישול אחרי אפיה.
האם ידוע לרב שבאמת התהליך הישתנה והאם יפה אמרתי לו?

תשובה:

שלום רב

באיסור מעשה שבת ודאי שהכל הולך לפי הזמן של אותו אדם שמחלל את השבת, הרעיון הוא שלא ליהנות מחילול שבת, לכן מותר להסתכל בשידור רק אחרי שיעבור במוצאי שבת הזמן שהיה לוקח לו לבצע את זה לאחר השבת אצלו.

מספק שלא יודעים מי עשה אם יהודי או גוי והחברה של גוי. מותר לצפות.

אינני יודע מה תהליך היצור, אבל ברור שגם דבריך אמת.